Monday, 13 April 2015

Trip Kg Pelindung,Kuantan


10 April,2015 - 12 April,2015
Trip Pelindung,Kuantan.

Dah lama tak berkesempatan update blog..
Tahun ni sibuk sikit sebab buat 3 business dalam satu-satu masa.
Nak update blog sampai tak sempat..

Untuk tahun ni aktiviti kami sibuk dengan memancing.Pancing sana..pancing sini.
Merata-rata kita berjalan sebab cari spot memancing..start dari bulan Feb sampai la bulan April sekarang ni setiap bulan masih lagi memancing..haha..hilangkan stress bekerja..

Kali ni Mr suami ikut trip memancing di Kg Pelindung,Kuantan.
Memang best tempat ni walaupun ni first time kami ke sini.
Alhamdulillah kami tiba di sini tanpa sesat.First time sampai kat sini memang teruja dengan pantainya yang cantik..tak sesibuk macam Teluk Cempedak walaupun pantai ni sebelah-sebelah je.

Berbalik cerita masa mula-mula sampai kami cari homestay atau hotel mengikut budget..hehe tahun ni setiap kali travel kami ada "budget" dan " Log Book" untuk rekod perbelanjaan kami supaya budget tak burst untuk next trip..

Setelah puas menjelajah dari Pantai Kg Pelindung hingga ke Balok mencari tempat menginap kami ternampak hotel ni agak cantik dan agak murah.Hotel Le Village.


 Kami ambil Chalet yang berdepan dengan Pool..dah tau dah anak-anak suka terjun pool...
( gambar ihsan google-sebab tak dapat nak upload gambar kami ambil di sini)


Ada 3 pool di sini..kat belakang sekali tu beach..cantik...
so boleh mandi pool..boleh juga ambil angin di pantai..pantai dia mmg cantik..
( gambar ihsan google)


Hari ke-2 kami keluar dari hotel ni dan mencari homestay berhampiran pantai pulak..sebab hari ke-3 nanti kami perlu extend masa sampai ke malam sebelum keluar sebab Mr suami punya event akan habis dalam malam jadi kami rasa membazir untuk check in lagi 2 hari sebab hari ke-3 kami akan terus balik bersama hasil laut yang en suami dapat..

Sekali lagi menggunakan khidmat google map untuk mencari homestay atau chalet berhampiran pantai..dan terjumpalah homestay ni..Mutiara Karang Beach Homestay.
Alhamdulillah tuan punya homestay benarkan kami extend sehingga malam dengan tambahan bayaran RM40.Dan Untuk sehari semalam RM80 + RM40 (untuk extend).
Saya sangat recommend Homestay Mutiara Karang Beach ni sebab owner Homestay ni sangat peramah dan baik hati.Homestaynya bersih dan yang penting bersebelahan dengan laut.Anak-anak suka sebab dapat main pasir dan  berendam di dalam laut.


gambar hadapan Homestay



laut kat depan homestay ni je..



pemandangan di pantai depan homestay Mutiara Karang

Berakhir sudah trip percutian sambil memancing selama 3 hari 2 malam di Kuantan kali ini..walaupun first time ke sini tapi kami puas hati.Lepas ni akan kerap kami ke sini sebabnya sebelum ni kami ke Melaka je.Kami sekeluarga memang suka pantai,laut dan tempat percutian.Keje macam kami ni selalu stress je..sekali sekala dapat keluar jauh dari KL rasa best sangat.


Gabungan pemancing KL - Kuantan 2015





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...